Projekt znanje brez meja 2

1.4.2019
Zavod Nur je v letu 2019 začel z novim projektom Znanje brez meja 2, ki ga financirajo Ustanova za krepitev človekove varnosti (ITF), Republika Koreja, Ministrstvo za zunanje zadeve RS (Center za mednarodno sodelovanje in razvoj) in OPEC sklad za mednarodni razvoj (OFID) v sodelovanju z našim palestinskim partnerjem Zvezo palestinskih žensk.
Projekt je razdeljen na tri faze. Cilj projekta je spletno poučevanje 10 terapevtov iz petih različnih palestinskih organizacij s pomočjo elektronske platforme in video konference. Sodelujemo s slovensko strokovnjakinjo Barbaro Zrnec iz Svet zdravja Domžale, ki vodi ta tečaj (spiralna stabilizacija hrbtenice), ki bo izboljšal zmogljivost rehabilitacijskih centrov in razvil nove veščine palestinskih zdravstvenih delavcev in terapevtov.
V drugem delu projekta sodelujemo z Zvezo palestinskih žensk s katero organiziramo terapije in svetovanje za otroke s posebnimi potrebami na domu. Naš cilj pa je pomagati 50 otrokom z različnimi vrstami poškodb in prizadetosti.
V zadnjem delu našega projekta se zavzemamo za večjo ozaveščenost o neeksplodiranih ubojnih sredstvih (NUS). V sodelovanju z Zvezo palestinskih žensk in Mednarodnim odborom rdečega križa v Gazi (ICRC) delamo na usposabljanju prostovoljcev, ki bodo v šolah delali z otroki in jih poučevali o neeksplodiranih ubojnih sredstvih in ozaveščanju otrok o teh sredstvih in s tem zmanjšanju nezgod med mladimi.
Zahvaljujemo se vsem donatorjem, še posebej Ustanovi za krepitev človekove varnosti (ITF) za njihovo zaupanje in podporo.

Link za UXO brušuro

Leave a Reply

*