Tu ostanemo razstava

 

tu ostanemo nur

Zavod Nur ,Civilna iniciativa BDS Slovenija  in Društvo Humanitas so v okviru Kulturne ambasade Palestine novembra 2012 pripravili razstavo Tu ostanemo.

Razstava je bila na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana.

Razstava želi prek fotografij, ki prikazujejo življenje v Palestini pred nakbo (v arabskem jeziku»katastrofa«) leta 1948 in po njej, odpreti prostor za palestinsko zgodbo in prikazati spremembe, ki so se Palestincem v tem času zgodile. Ne gre za celosten in analitični zgodovinski prikaz kot tudi ne za natančen oris dogajanja danes. Razstava tvori mozaik preteklih in sodobnih podob, ki dajejo vtis in širijo naše razumevanje ter obzorje. Njihov namen je podati vzvod, da raziskujemo dalje, da stremimo k temu, da bi bolje videli in razumeli.

Fotografije na razstavi so prispevali Jure Eržen, Arne Hodalič, Meta Krese, Matej Leskovšek, Matej Povše, Miha Sagadin in Matic Zorman. Fotografije izpred leta 1948 so del fotografskega arhiva, ki ga je podedoval fotograf Eric Matson od American Colony v Jeruzalemu. Arhiv je g. Matson kasneje podaril ameriški Kongresni knjižnici.

Razstava je bila na ogled na različnih konciih Slovenije in nekaterih mestih v Italiji.  Da bi zbudili zanimanje večjega števila ljudi si želimo razstavo predstaviti čimširši javnosti. Če se vam zdi razstava  zanimiva nas lahko kontaktirate na:

email : info@nur.si ali nur.zavod@gmail.com

naslov : preglov trg 5 , 1000 Ljubljana , Slovenija

Telefon : 0038641237882