Arabski wax

Že od antičnega Egipta so ženske uporabljale arabski vosek (sladkor za voskanje) kot del svojega lepotnega režima. Nekatere ženske v državah Bližnjega vzhoda ga še vedno uporabljajo kot naravni odstranjevalec dlak. Danes obstaja veliko izdelkov, ki se uporabljajo za odstranjevanje dlak, vendar pa lahko nekateri od teh izdelkov vsebujejo močne kemikalije. Za ljudi, ki morda raje uporabljajo naravne sestavine, je lahko arabski vosek rešitev. Iz nekaj preprostih sestavin lahko doma naredite svoj vosek iz sladkorja. Druga pomembna stvar o tem vosku je to, da je povsem naraven in brez nenavadnih kemikalij. Zaradi tega ga lahko uporabljamo tudi na občutljivi koži. Je dovolj varen za uporabo na katerem koli delu telesa, vključno z občutljivimi predeli, kot npr. na obrazu, pazduhi in bikini področju.

Mnogo ljudi trdi, da voskanje s sladkorjem ne boli, ampak lažejo, bolečina je manjša v primerjavi s tistimi voski, ki se jih da kupiti v trgovinah. Ko večkrat uporabite vosek je manj boleče. Prednost voskanja je tudi, da dlake postanejo lažje in tanjše in, da rastejo počasneje, v nasprotju z britjem.

OPOZORILO: Z vročim sladkorjem se lahko opečete! Mešanice se ne dotikajte, dokler se ne ohladi.

Če želite vedeti kako lahko naredite vosek sami, si oglejte ta videoposnetek ali pa sledite spodaj napisanim navodilom.

 

 

SESTAVINE:

– 2 skodelici belega sladkorja
– četrt skodelice limonovega soka
– četrt skodelice vroče vode

Dve skodelici sladkorja dajte v srednje veliko kuhinjsko ponev

wax001

 

Nato dodajte limonov sok in vročo vodo

wax002

Segrevajte enakomerno na srednje močnem plamenu

wax003

 

Dokler ne opazite spremembo barve. Ko dobite bogato zlato-rjavo barvo, pomeni, da ste končali.

 

IMG_2685

Mešanico potem zlijte v posodo, ki je odporna na toploto (jaz uporabljam stekleni kozarec) in pustite, da se pred uporabo ohladi. Če se preveč ohladi oz. postane trden, ga dajte v mikrovalovno pečico za nekaj sekund, da se zmehča. Vosek je nato pripravljen za uporabo.

Leave a Reply

*