Demonstracije za pravicnost in mir v svobodni Palestini

 

7d335817e9b06ba919fb36539585fbdf

Vabljeni na demonstracije proti nasilju nad Palestinci v petek, 18. julija 2014, ob 18. uri, na Kongresnem trgu, v Ljubljani.
Demonstracije organizirajo Zavod Nur, in Gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija.
Idejo o demonstracijah je spodbudil zadnji napad izraelskih oboroženih sil na prebivalce Gaze v minulih dneh, s čimer je Izrael le nadaljeval s svojo agresijo in državnim terorizmom. Vendar je namen demonstracij izraziti podporo Palestincem in opozoriti ter pokazati nestrinjanje s predolgo in neupravičenoiIzraelsko okupacijo in grobim kršenjem človekovih pravic. Izraelska politika okupacije, apartheida in vojnih zločinov poteka ne le z neposredno uporabo sile, temveč tudi s pomočjo podpore, ki jo prejema od mednarodne skupnosti, predvsem ZDA in EU.
Izrael je okupacijska sila na Zahodnem bregu, v Gazi in v vzhodnem Jeruzalemu, zato mora spoštovati četrto Ženevsko konvencijo, ki določa pravila nadzora nad okupiranim prebivalstvom. Gradnja naselbin na zaplenjenih palestinskih ozemljih je vojni zločin, saj Ženevska konvencija prepoveduje preseljevanje civilnega prebivalstva na okupirana ozemlja. Toda mednarodna skupnost ostaja dvolična v svojem odnosu do izraelske države, in s podpisovanjem raznih trgovinskih sporazumov neposredno omogoča financiranje okupacije.
Vabljeni, da se nam pridružite pri odpiranju alternativnih prostorov za pravičnost in mir v svobodni Palestini.
Več informacij: info@nur.si ali info@bds.si

Leave a Reply

*