Miswak

miswak

Miswak ali tudi Siwak je zobna ščetka oz. žvečilna palica, ki so jo uporabljaji na Bližnjem vzhodu in drugod po svetu (Kitajska, Indija, Mezopotamija, Egipt, antična Grčija in Rimski imperij)kot pripomoček za ustno higieno. Miswak je arabsko ime za veje drevesa arak (Salvadora persica). Islam je zelo vplival na pomembnost higiene in s tem tudi na uporabo miswaka. Miswak se že več kot 1400 let uporablja v muslimanskih državah, saj je prerok Muhammad (saws) rekel: “Svojim vernikom bi ukazal, naj uporabijo misvak pred vsako molitvijo, če ne bi vedel, da bi jim s tem naložil preveliko nadlogo.” [Sahih al-Bukhari]

Dokazano je, da ima miswak zdravilne sestavine, katere ne moremo najti v navadnih zobnih pastah. Raziskave so tudi pokazale, da je miswak povsem enakovreden zobni ščetkici, ko gre za odstranjevanje zobnih oblog in celo razkuževanje ustne votline, ker vsebuje aktivne snovi, ki uničujejo škodljive bakterije.

Arak je večnamenska rastlina, ki tudi dobro uspeva na slani, ilovnati podlagi. Je tudi zelo dobra rešitev za ekološke probleme, ker je naravi prijazna rastlina, ki potrebuje samo sončno svetlobo in malo vode.

Lahko naročite na :  info@nur.si ali nur.zavod@gmail.com

 1. Sonja Reply

  Pozdravlejn Jaber

  tole me zelo zanima, lahko prosim sporočiš ceno in rok dobave?

  Hvala in lp,
  Sonja Oblak

  • admin Reply

   Pozdravljeni Sonja ,

   lahko prinesem z mano ko se bova srecala .cena je 4 evrov

 2. Sonja Reply

  Great, I would like to buy one.

Leave a Reply

*