Palestinska kufta ( kebab)
Palestinska kufta je zelo popularna jed v Palestini. Imenujejo jo kufta ali kebab. Pripravljeno na različne načine in včasih pod drugim imenom to jed najdemo tudi v Libanonu, Siriji,Jordaniji in Egiptu. V Palestini jo ponujajo na cesti kot hitro hrano in je običajno pečena na žaru.
Medtem ko se v Palestini sprehajate na cesti ne morete zgrešiti vonja po kufti.
Sestavine, ki jih potebujete za pripravo kufte:
½ kg sesekljane govedine ali jagnjetine
2 čajni žlički soli
½ čajne žličke črnega popra
½ čebule
½ skodelice sesekljanega gladkolistnega peteršilja
3 sesekljani stroki česna
1 čajna žlička „mešanica arabskih sedmih začimb“ ali „začimb za meso“; če jih nimate, lahko uporabite drobljen kardamom
Navodila:
-
Prepričajte se, da so vaše mlete sestavine (čebula, peteršilj, česen) zelo fine.
-
Zmešajte vse sestavine skupaj.
-
Z rokami potisnite meso na lesena ali aluminijasta nabodala, približno debeline klobase. Če se vam meso lepi na roke, bo verjetno pomagalo, če jih navlažite z vodo.
-
Najboljši način priprave je zunaj na žaru; če nimate te možnosti, lahko tudi na električnem žaru. Treba jih je obračati, da se spečejo in zapečejo z vseh strani. Potrebovali bodo približno 15-20 minut, da bodo nared.
-
Lahko jih postrežete z ocvrtim pita kruhom.
več info : nur.zavod@gmail.com
All rights reserved for Nur institute , using this material without mentioning the source can cause legal problems