Palestinska kufta ( kebab)

Palestinska kufta ( kebab)

 Palestinska kufta je zelo popularna jed v Palestini. Imenujejo jo kufta ali kebab. Pripravljeno na različne načine in včasih pod drugim imenom to jed najdemo tudi v Libanonu, Siriji,Jordaniji in Egiptu. V Palestini jo ponujajo na cesti kot hitro hrano in je običajno pečena na žaru.

Medtem ko se v Palestini sprehajate na cesti ne morete zgrešiti vonja po kufti.

 Sestavine, ki jih potebujete za pripravo kufte:

½ kg sesekljane govedine ali jagnjetine

2 čajni žlički soli

½ čajne žličke črnega popra

½ čebule

½ skodelice sesekljanega gladkolistnega peteršilja

3 sesekljani stroki česna

1 čajna žlička „mešanica arabskih sedmih začimb“ ali „začimb za meso“; če jih nimate, lahko uporabite drobljen kardamom

Navodila:

  1. Prepričajte se, da so vaše mlete sestavine (čebula, peteršilj, česen) zelo fine.

  2. Zmešajte vse sestavine skupaj.

  3. Z rokami potisnite meso na lesena ali aluminijasta nabodala, približno debeline klobase. Če se vam meso lepi na roke, bo verjetno pomagalo, če jih navlažite z vodo.

  4. Najboljši način priprave je zunaj na žaru; če nimate te možnosti, lahko tudi na električnem žaru. Treba jih je obračati, da se spečejo in zapečejo z vseh strani. Potrebovali bodo približno 15-20 minut, da bodo nared.

  5. Lahko jih postrežete z ocvrtim pita kruhom.

več info : nur.zavod@gmail.com

All rights  reserved for Nur institute , using this material without mentioning the source can cause legal problems